lunedì 28 aprile 2014

Cassoeula

Anche se siamo praticamente a maggio, non manca settimana che non si senta un po' di freschètt che fa pensare che l'inverno abbia ancora un suo strascico...

E allora... ricetta milanesissima, con guest star ai fornelli ed alle foto: mio zio Giancarlo (milanesissimo anche lui!).


La ricetta? Ovviamente in milanese! (*)

Fà indorà in d'ona cassiroeula ona nòs de butter insemma a ona scigolletta tajada a fettin, poeu giotagh ona queij codega fresca de porscell e mezz pescioeu, sempre de porscell (spaccàa in dùn tocch). Mett la sàa e quattà con l'acqua, lassand coeus fintant che l'acqua la sia sugada.
Adess giontagh cinqcent gramm de costinn de porscell e fagh ciappà savòr per ona mezz-òretta prima de mett anca ona gamba de séller e quatter gross carotol tajà a fett. Lassà coeus e poeu giontagh ammò on verz tajàa a bindèj e tresent gramm de luganega fresca.
Se coeus per vint minutt e se serviss con contòrno de polenta. Attenziòn: se el verz el fuss già stàa cott dal gel de l'inverno, el se mett in la cassiroeula tri quart d'ora prima de la fin de la cottùra.
Ona volta, al post del porscell, se faseva coeus coll e coradèlla de puj.

(*) Tratta da Milano in Bocca di Mila Contini



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